Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ще има ново търкане,но незнам дали,че сваря да го направя зимата. Определено има какво да се желае още.
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Някой колега да каже размера на маншона на външното каре на Алфа 147 2.0.
      Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

• Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщение
        Някой колега да каже размера на маншона на външното каре на Алфа 147 2.0.

Колега аз като сменявах моите отидох в магазина казах си модела на колата и те ми дадоха маншоните ...
        Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
        Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• смесване на масла синтетични. И двете 10W60

Смених масло преди 2 месеца. Сложих Кастрол Едж пълна синтетика 10В60. Искам да питам - някой да е смесвал такова масло с SHELL HELIX ULTRA RACING 10W-60? Има ли риск да се пресекат или да прецакам нещо по двигателя? Шела го дават, че почти не се изпарява и е по-висок клас масло. Искам да купя Шел за доливане към Кастрола в мотора.
          Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
          Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
          Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
            Смених масло преди 2 месеца. Сложих Кастрол Едж пълна синтетика 10В60. Искам да питам - някой да е смесвал такова масло с SHELL HELIX ULTRA RACING 10W-60? Има ли риск да се пресекат или да прецакам нещо по двигателя? Шела го дават, че почти не се изпарява и е по-висок клас масло. Искам да купя Шел за доливане към Кастрола в мотора.
            Няма никакви проблеми.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Благодаря за бързия отговор!
              Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
              Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
              Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• Доливай смело!
                sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                Продавам Алфи на части!

Comment

• Винаги като поставя ключа на контакт изписва съобщение че трябва да се сервизира колата,тъй като това вече е направено,искам да знам как се изчиства това да не ми се появява повече.Днес опитах безуспешно да го премахна,и докато си играех с бутона"инфо" излязоха много опции като engine oil,coolant,и други направи ми впечатление че излиза и надпис "меню изключено" как може това меню да се активира???
                  Ще съм ви благодарен ако ме посъветвате.

колата е АР 156 1.8 ТС фейслифт 2004г
                  Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

• Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение
                    Винаги като поставя ключа на контакт изписва съобщение че трябва да се сервизира колата,тъй като това вече е направено,искам да знам как се изчиства това да не ми се появява повече.Днес опитах безуспешно да го премахна,и докато си играех с бутона"инфо" излязоха много опции като engine oil,coolant,и други направи ми впечатление че излиза и надпис "меню изключено" как може това меню да се активира???
                    Ще съм ви благодарен ако ме посъветвате.

колата е АР 156 1.8 ТС фейслифт 2004г

Слагаш я на контакт , пускаш габаритите на борда отиваш на сървис и трябва да ти изпише servise expired , задържаш + и - едновременно докато не изпише Scheduled servise 20 000km

Comment

• Някой знае ли как се обучава модула на ел. стъклата на алфа 147 1.9 ЖТД? Сменях въпросния модул и сега километража ми мига през 2,3 секунди.
                      sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115h.p.

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                        Слагаш я на контакт , пускаш габаритите на борда отиваш на сървис и трябва да ти изпише servise expired , задържаш + и - едновременно докато не изпише Scheduled servise 20 000km
                        менюто по същия начин ли се активира???
                        като се натиснат едновременно +и -

Comment

менюто по същия начин ли се активира???
                          като се натиснат едновременно +и -

Menu off ти е като си в менюто и ръчкаш там .. като цънкеш на него трябва да ти изкара датата и градусите на таблото , и после вече с бутона на мигачите гледаш разходи средна скорост и др ...

Comment

• аха, един вид изход от менюто-ясно.а при опциите 'engine oil' 'coolant fluid' и 'Break fluid' там дава ли някакви данни,'see owner's manual'' изписва и до там е при мен

Comment

аха, един вид изход от менюто-ясно.а при опциите 'engine oil' 'coolant fluid' и 'Break fluid' там дава ли някакви данни,'see owner's manual'' изписва и до там е при мен
                              Това вече не го знам колега ...

Comment

• Първоначално публикувано от djaraliiski Покажи съобщение
                                Някой знае ли как се обучава модула на ел. стъклата на алфа 147 1.9 ЖТД? Сменях въпросния модул и сега километража ми мига през 2,3 секунди.
                                Ей това ме интересува живо и мен ... някой с идея ??
                                147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Working...
                                X